Sunday, April 28, 2013

~ BIG Part 3~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

maaf... bru skg sya dpt smbung crita psal BIG sya.. sya agak sbuk sjak kblakangan ney.. sbuk dgn UAK dan portfolio.. agak susah nk msuk kt blog ney.. huhu.. maaf yer..

baik la.. sya akan smbung kisah BIG sya yang seterusnya.. iaitu hari ke 3... hari ke 3 merupakan hari dimana kumpulan 4 hingga kmpulan 7 akan melakukan Kembara Hutan.. manakala kumpulan 1 hingga 3 akan melakukan aktiviti air..

seperti biasa.. sblum bergerak ke tmpat kembara hutan.. kami akan bersarapan dahulu, membuat senaman dan berkawad.. selepas tu.. membuat persiapaan utk masuk hutan.. tuk bekal makanan tengah hari.. kami bwa nasi, ikan dlm 4 ekor dan sardin serta perkakas2 lain.. tk lupa jga air..

kmi bergerak ke destinasi jam 11 pagi setelah mndapat taklimat keselamatan dri urus setia.. setibanya kami di tempat tersebut. kami dikehendaki berkumpul dan berbaris mengikut kmpulan serta bergerak mngikut kmpulan... perjalanan agak mencabar dan memerlukan stamina yang kuat.. yang penting.. kerjasama antara pasukan amat perlu dan perlu tlong dengan rakan2 kmpulan yang lain..

perjalanan mengambil msa yang agak lma.. setibanya di satu kwasan.. ada satu tanda yang mengatakan ia merupakan kawasan tebuan.. mmg takut jga la.. sakit tu kna sengat.. 2 kmpulan dh selamat daripada disengat.. tpi kmpulan sya tidak.. hal ini kerana.. rakan2 sya telah disengat tebuan.. kami trsalah ikut jalan.. jarak antara kami denga kmpulan yg ada dihadapan kami agak jauh dan menyebabkan kmi tk tw nk ikut mna satu.. alhamdulillah.. sya tidak disengat.. walaupn dlm keadaan disenagat.. kami ttp meneruskan perjalanan bagi mncri tmpat yang selamat.. tibanya kmi disuatu kwnsan.. kesemua mereka yang kna sengat menerima rawatan.. ada sorang dripda kumpulan lain trpksa dibwa kluar dri hutan kerana keadaannya truk sangt.. kami diberi msa 30 minit utk masak, makan dan berehat.. kmi mmbuat kputusan utk mmbakar shaja ikan trsebut dan makan bersama sardin.. kmi tdk dpt mkn bersma nasi hal ini kerana nasi yang kami bwa sudah basi.. agak kecewa tpi kmi tidak dapat berbuat apa2..

selesai sahaja makan dan berehat.. kami pn kemas barang dan memulakan kembara hutan.. keadaan wktu itu hujan dan jalan juga agak licin.. ia agak mncabar utk kmi smua.. sya trjatuh apabila menuruni curam.. tpi alhamdulillah.. tdk mngalami sebarang kecederaan..

setibanya kmi di satu tmpat.. kmi dikehendaki daki bukit tersbut dgn mngunakan tali.. kekuatan tangan dan kaki amat diperlukan.. ney merupakan pengalaman pertama sya melakukan aktiviti seperti ini dan sya tdk lpaskan pluang utk mncuba.. alhamdulillah.. sya smpai di atas bukit dgn selamat..

pada waktu itu, trdapat seorang peserta mngalami masalah.. dya tdk dpt daki bukit trsebut.. dya trpaksa di angkat dan dibantu dengan rakan2 yg lain.. sya mmg geram dgn guru pelatih trsebut.. nma je lelaki.. tapi lemah.. pmpuan yg lmah ney pn blh daki.. huhuhu.. ksian sya tgk guru pelatih lelaki yang lain.. bertungkus lumus mengangkat dya..

setibanya kami diatas bukit itu, kami smua mmbuat aktiviti keselamata dimana kami dikehendaki membuat demo bagaimana mengusung orang yang mengalami kecederaan.. perkra yang hnya dijadikan demo mnjdi kenyataan.. hal ini kerana, guru pelatih yang bermsalah tu trpksa diusung. tk dpt berjalan.. 

perjalanan kmi makin lmbt.. sya dpt lihat bgaiman seksanya guru pelatih mengangkat dya.. tk tw nk ckp apa dh psal org tu.. nk ckp lbh2 brdosa pla.. abaikan je la.. kali ney.. prjlanan kmi lbh kpd menuruni bukit.. jalan pnya jalan.. akhirnya kmi smpai ke tepi jalan dgn selamat.. keadaan kami pada waktu itu agak kotor dan berbau.. ye la.. dh hujan.. tanah lg bsah.. jatuh lg.. mmg la kn.. ermmm

so.. kmi pn bergerak balik ke kwasan tapak perkhemahan.. tbanya kmi disana.. kami pn bersihkan diri.. peserta yang disengat tebuan dihantr ke hospital utk menerima rawatan.. sya dan rakan2 lain mnyediakan makan malam.. kmpulan sya hnya tnggal 4 org dri 10 org.. selebihnya pergi ke hospital.. kmi mnghadapi msalah iaitu utk malam persembahan.. kami tdk melakukan sebarang persediaan dan ahli kmi jga kurang.. 

bg tdk mngecewakan kwn2 yg lain.. kmi ttp mmbuat persembahan walaupn seramai 4 org.. kami berlakon secara bisu mengenai persahabatan yang terjalin dalm program BIG.. keajaiban berlaku.. peserta yang menerima rawatan ke hospital telah balik dan saya berasa lega kerana mereka berada dalam keadaan baik dan mereka jga ingin turut serta melakukan persembahan pda wktu itu..

walaupn pesembahan kmi pda waktu tu agak simple dan kurang meriah spt kmpulan2 yang lain.. tpi sya agak berpuas hati.. selesai sahaja malam persembahan itu.. kmi pn balik ke khemah msing2.. tpi kmpulan sya tlah diberi amanah utk menyiapkan backdrop tuk mjlis penutupan esok hari..

sbelum sya lupa.. pada malm tu.. kami mengadakan MAKAN MALAM PERDANA.. dimana keseua makanan yang kami msak pada malam itu akan dihantr ke dewan dan kesemua peserta dan urus setia akan mkan makanan kami...


ikan bakar.. :)


cra bakar ikan.. jepit je kt kayu.. hehe


captain..org kuat kmpulan 6


salah sorang ahli kmpulan sya yg kena sengat...


ahli kmpulan7...


team work...


its me.. hehe


best... :)


org yg bermsalah.. 


aktiviti usungan..


mangsa yg kna diusung..


see... huhuhu.. 


still can't walk...


balik!!!!


MAKAN MALAM PERDANA...


mknan kmpulan kmi...


pmbhagian mkanan utk peserta yg menerima rawatan...


mkn berjemaah...


mereka yang menerima rawatan..


dya ney la yg kna sengat.. teruk sngt dh.. smpai kna pkai topeng... 


malam kebudayaan..


mlm kebudayaan...

to be continued...





Saturday, April 20, 2013

~BIG Part 2~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

crita BIG bersambung kmbali.. kali ney adalah tuk BIG hari kedua.. hehe

sya bngun jam 5 pg.. tuk solat sbuh then sdiakan sarapan tuk ahli kmpulan... sya dibg amanah tuk mnjaga mkan minum dorang.. hehe..

jam 6 pg pula kita org ada senaman pg.. kita org bersenam kt pantai.. hbs gatal2 olh agas.. ish3.. tahan2 je la.. pas snam pg.. kita org smbung sarapan balik then jam 8.. kita org kna brkmpul kt dwan sob ada ujian psikologi SDS.. msti korang trtanya2 apa ka bnda tu kn.. hehe.. ujian tu adalah mngenai minat kami.. minat dri segi kerjaya.. kt sna la lectrer tw kmi ney nk jd apa sbnarnya.. hehe..

lpas hbs wt ujian tu.. kmi pn blik ke khemah.. tuk wt persdiaan aktiviti seterusnya.. bg kmpulan 1 hingga 3.. mereka akan wt aktiviti darat iaitu masuk hutan.. bg kmpulan 4 hingga 7.. akan wt aktiviti air.. sya kmpulan 6.. so sya akan wt aktiviti air.. bnyk brang kita org kna bwa g pantai.. kna bwa tong gas, dapur gas, bahan memasak and mcm2 lg la.. sbb kmi kna msak kt tmpat lain.. tk la jauh sngt tmpat tu tpi blh tahan la.. huhu.. 

smua ahli kmpulan bg kerjasama yg baik.. alhamdulillah.. selesai je angt brang.. kita org pn memulakan aktiviti.. sblum tu.. keselaman amat dititik beratkan.. taklimat keselamatan pn diberi.. lpas tu.. kita org kna baris secara melintang dan menghadap kelaut smbil pgang tangan... then gerak ke tepi pantai sma2.. awal tu kna bwa paras kaki je.. makin lama kna bwa smpai paras dada.. LAUN CHINA SELATAN tu.. len dri yg len pntai dya.. blh rsa tarikan kt kaki.. tpi best.. hehe.. kita org wt aktiviti keyakinan dlm air.. kita org kna sruh apungkan diri kt dlm air secara baring dan meniarap.. sya tk risau la.. sbb ada pelampung.. tpi siapa yg tkut.. mmg tk blh wt la.. kwn sblah sya tk blh.. bla dya try wt.. hbs dya tarik tngan sya smpai sya pn tk dpt wt.. tpi tk pa.. sya tlong jga dya tuk apungkan bdan dya. tlong bg smngt n kata2 je la.. hahaha..

keadaan tyme tu mmg pnas dan sya dpt rsakan yg muka sya dh mula pdih.. makin lma sya dlm air.. kpala sya mula pning dan dada makin sngt.. sbb tekanan dri jaket sngt kuat.. so.. sya pn ambk kputusan tuk naik ke darat and rhat.. rhat kjap then sya trun balik.. lctrer sruh trun.. tpi sya tk ikut aktiviti yg strusya.. iaitu lari dri darat ke laut.. tk larat dh..so sya hnya tgk sja..

lpas tu.. kita org pn naik ke darat tuk memasak mkan tgh hari.. selesai je msak.. kita org pn mkan.. wt pertama kalinya sya mkan syur labu.. sblum ney jgn hrap sya nk mkn.. tpi disebabkan lpar sngt.. so mkn je la.. huhu.. pas mkn.. kita org kna sruh g tapak perkhemahan tuk angkat kayak..

aktiviti seterusnya adalah berkayak.. Ya Allah.. beratnya kayak tu.. nk angkat dua org pn tk larat.. kna angkat 4 or 5 org.. bg pmpuan la.. klu lelaki 2 org pn ok.. dorang kn kuat.. tk smua kayak kita org angkt.. just gnti2 je la nnti. 

first tyme sya berkayak.. best.. haha.. awal tu bnggung jga la.. tk tw mcm mna nk pusingkn kayak.. bkn bg tebalik tw.. klu kayak terbalik.. hbs la sya.. huhu.. kekuatan tngan jga amat diperlukan smasa aktiviti berkayak.. time mendayung tu.. tangan kna kuat.. bru la kayak tu dpt bergrak.. kerjasama pn amat pnting.. sorang kna jd ktua tuk mnggerakkan kayak tu..

jam 4 mcm tu.. kita org pn naik darat.. sblum tu kita org kna angkat kayak balik ke kawasan perkhemahan then bru la kita org kmas brang kita org kt tmpat memasak td.. trsngt2 la pnat.. huhu.. tk trkata.. muka pn glap semcm.. rsa skit then pdih..

pas kmas smua tu.. ada yg g bersihkan diri dan ada yg mndi.. sya tk mndi lg tyme tu.. sob sya memasak.. pas msak bru la sya mndi.. mlm tu sya tk mkn.. disebabkan trlalu pnat.. sya tkda selera nk mkn.. 8.30 mlm kita org ada LDK yg ke 2.. mlm tu smua org tkda smngt.. pnat kn.. nk wt mcm mna.. then.. tuk kmpulan yg wt aktiviti darat.. ada yg kna serang tebuan.. rmai jga la.. ksian dorang.. hbs je LDK.. dorang pn kna bwa g klinik.. 

dlm jam 11.. smua org balik ke khemah msing2 tuk berehat.. sya balik je khemah trus baring then tdo.. tk sdar2 dh dgn org sekeliling.. nikmatnya tdo mlm tu.. hehe

kt bwah ney sya ada upload gmbr tuk korang.. ^_^


jd kanak2 riang.. muka msih putih ag..


its me.. :)


with my fwens...


ahli kmpulan 7.. :)


khemah kita org..


dapur kmpulan6.. :)


kmudahan awam yg disediakan...

akan bersambung.. ^_^

~BIG Part 1~

Assalamualaikum dan salam sejahtera

alhamdulillah.. akhirnya.. berakhirlah sdh BIG siri 1 slama 4 hari 3 mlm... trlalu bnyk knangan dan pengalaman yg sya hadapi... oleh itu, sya nk share kt korang smua mngenai apa yg sya lakukan spanjang sya berBIG...

hari pertama BIG... iaitu pada hari selasa... BIG siri 1 ini hanya trdiri dripada kelas Bimbingan dan Kaunseling, Tesl 2 dan Bahasa Cina.... pgi tu.. kitaorg tkda klas.. tuk klas BK je la.. tk tw la klas len.. so msa yg ada tu, kmi gnakan tuk kemaskan brang dan memastikan tkda brang yg tnggal..

jam 10 pg.. kmi smua berkmpul di dpan dwan.. tuk mengangkat brang yg nk digunakan msa BIG.. brang2 spt gas, dapur memasak, piring, cawan, sudu, kuali, parang.. mcm2 la.. stiap kmpulan ada.. so.. tnggungjawab tuk mnjaga bnda tu kna ada.. smua org mmberikan kerjasama tuk mengangkat barang2 tersebut...

lpas kmas smua tu.. then brang2 tu pn diangkat kedlm bas... selesai sahaja kerja2 tu.. kitaorg pn blik ke asrama... jam 1 kitaorg kna berkmpul balik brsama2 dgn brang peribadi kitaorg...

msa yg dinantikan tlah tba.. jam 1.30 mcm tu.. kitaorg pn bergerak.. sblum bergerak.. bacaan doa ttp didahulukan... 2 bas digunakan tuk mnghantar kmi p tmpat BIG.. perjalanan mngambil msa dlm 40 minit.. jauh jga la.. smpat lg sya tidur dlm bas.. haha.. pening sbnarnya.. hehe..

dlm jam 3 mcm tu.. kita org pn smpai ke destinasi.. Ya Allah.. cantik tmpat tu.. pnas jgn ckp la.. dh nmanya pantai kn.. panas sngt2.. tpi tahan2 je la.. smpai je kt tmpat tu.. kita org pn turunkan barang2.. dgr sdikit taklimat then angkat brang ke tapak perkhemahan mngikut kmpulan.. kmi kna dirikan khemah.. buat gadjet then masak air. msti korang tertanya2 kn.. gadjet mcm mna and tuk apa... awalnya sya pn bnggung jga.. rupanya.. kmi kna sdiakan satu benda tuk letakkan dapur gas and brang2 lain..



gadjet tuk tmpat memasak.. ^_^


gadjet tuk simpan brang2 memasak...

haa.. tu la gadjet kmi.. hehe.. blh tahan jga la gadjet kmi ney.. mantap.. hehe.. tpi gadjet ney pn mngambil msa yg lma tuk siapkan.. tpi yg psti.. kmi msak air dlu gnakan batu sbgai gadjet.. sob kem komander ckp.. klu kita org memasak atas pasir.. dya akn msukkan pasir kt dlm makanan kmi... owhh tidak.. sya tw dya cma nk gertak kmi.. tpi mna la tw dya wt btl2 kang.. haaa.. kn susah... hehe

4.30 ptg kmi kna sruh brkmpul kt dwan sob ada taklimat dri encik Sain mngenai keselamatan.. pas taklimat.. kmi pn tunaikan solat.. pas solat.. smua kmpulan sbuk memasak tuk mkan malam.. ada yg mndi, ada yg msak n ada yg smbung wt gadjet smpailah siap... pas selesai memasak.. kmi pn mkan bersama.. sedap tk sedap blakang cita.. yg pnting mkn.. haha.. sya yg jd tukang msak sepanjang berada dlm kmpulan.. hehe

8.20 mlm.. kita org ada LDK dri Sir Jeff... mlm tu excited sngt kn.. jd apa je aktiviti dlm LDK tu smuanya smngt.. kna sruh menyanyi.. kmi mnyanyi.. disuruh menari.. kmi menari.. mmg best la.. 

aktiviti pn selesai dlm jam 11 mlm.. so smua org pn balik ke khemah msing2.. pelajar lelaki disruh berjaga mlm secara bergilir2 mngikut kmpulan.. yg pmpuan.. tdo.. tpi ada jga la yg tk tdo.. mlm pertama mmg susah nk tdo.. tpi sya tk pduli.. sya tdo.. hehe..

sok jam 5 sya kna bngun.....

to be continued...  

Tuesday, April 16, 2013

~Terima Kasih Ya Allah~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

sya msih ada msa tuk kongsi sesuatu kt korang sblum sya gerak ke BIG.. actually.. jam 1 bru grak.. haha.. skg kitaorg free tkda klas.. bestnya.. hehehe

opppsss.. sblum terlupa.. alhamdulillah.. trima kasih Ya Alah kerana masih mmberi pluang kpada sya dan org yg berada disekeliling sya tuk meneruskan hidup.. terlalu bnyk dosa yg kmi lakukan.. diharap agar kesempatan yg diberikan ney.. kmi dpt munasabahkan diri dan melakukan taubat kpadMu..

terima kasih jga atas kebahagiaan yg engkau berikan kpd sya ary ney.. stlah skian lma.. sya nnti2 kn saat mcm ney.. alhamdulillah.. akhirnya saat itu dtg jga.. wlaupn cma sekejap dan sya tw bnda ney akn berakhir.. tpi sya sdh rsa ckup bersyukur sngt2.. 

trima kasih Ya Allah.. 

msti korang tertanya2 kn.. apa sya merepek ney.. hehe.. tkda la.. sya just nk mngucapkan syukur kt Allah.. sblum korang fkir bkn2.. sya jga ucap syukur dlm solat tw.. jgn la fkir sya bukan2 pla.. huhu.. bukan nk mnunjuk2 tw.. huhuh

actually.. org yg nnti2kn dh mncul.. tk la mncul kt dpan mata.. tpi mncul kt chat.. wlaupn sya yg mulakan dlu.. sya cma ckp.. IMY.. sowie.. that's all.. hehe. tk sngka keajaiban berlaku disana.. hanya Allah yg tahu bertapa gmbirannya sya.. huhuhu

sya tw bnda ney cma skjap.. tpi tk pa la.. skurang2nya sya dpt merasa nikmat itu... hehe..

kpd sesiapa yg doakan tuk kebaikan sya.. trima kasih sngt2.. 

sya jga doakan agar anda smua berada dlm keadaan sihat sejahtera.. dan hnya Allah je la yg dpt mmblas jasa baik anda kerana doakan sya...

pa2 pn.. tabahlah menghadapi segala cobaan dan dugaan.. Allah sbnarnya rndu untuk mndgr rintihan manusia. Allah jga tdk akan mnguji hambaNya diluar kekuatan seseorang itu.. Allah sya dgn hamba2Nya..

jmpa lg akan dtg.. klu pnjang umur.. jmpa lg.. tpi lpas sya hbs BIG la.. 

insyaAllah.. sya akan kongsikan pengalaman sya spanjang sya menjalankan aktiviti BIG..

bye.. assalamualaikum.. ^_^

Monday, April 15, 2013

~BIG~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

yeah!!!!! sok sya g BIG... msti korang tertanya2 kn.. apa BIG tu.. hehehe... BIG tu singkatan utk Bina Insan Guru... yar.. itulah dya yg dimaksudkan dgn BIG... kitaorg BIG selama.... 4 hari 3 malam.. lama tu.. hahahaha.. tkpa2.. yg pnting ENJOY!!!!

apa pla fungsi BIG tu.. haaa.. fungsi dya lbh kpd mndisiplin guru pelatih.. msa ney la korang akan nmpk sepa yg tk tepati masa.. sepa yg "ayu" sngt. sepa yg control.. smua la.. hahahaha.. wahh.. suka2 ja ckp mcm tu kn.. tpi tu la knyataannya.. sya sorang yg lasak.. bkn jnis yg tergedik2 ok.. plezz la.. hahaha

sya suka aktiviti mcm ney.. lma dh tk join aktiviti mcm ney.. last sya ikut msa form5.. kem utk usahawan muda.. seluruh sabah ok.. bangga tw.. hahaha.. (jgn muntah pula)..

sya hrap la.. aktiviti spnjang BIG tu best.. then.. sya brhrap spaya cuaca pn ok jga.. klu hujan sik boleh polah aktiviti.. huhu.. tk best la mun camnya.. (wah.. kmk kelaka sarawak)..hehe

persediaan packing?? msh 80% lg.. sok bru bg complete hbs.. klu nk complete kn skg.. susah jga.. hehe

so.. korang doakan sya spaya sya stiasa berada dlm keadaan slamat dan.......
doakan spaya cuaca jga baik spanjang sya berBIG.. ^_^



Sunday, April 14, 2013

~Nama Anda Terlalu Popular~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

sya fkir.. masalah sya dh selesai stelah sya luahkan segalanya kt post sblum ney.. tpi rupanya tk.. wlaupn sya berasa agak lega ckit sob dpt luahan segala yang terpendam dihati..

sya skg dlm proses mnghabiskan bacaan novel yang bertajuk Akukah Puteri Itu. terdapat 2 watak utama dlm cita tersebut iaitu Farid dan Lisa.. baca pnya bca..  cuba teka...

ada watak baru dlm cita tu.. msti korang rasa len kn dgn sya.. huhu.. bkn la.. watak baru tu nmanya.. sma mcm nma ex sya dlu.. Ya Allah...

sya bru nk lupakan dya.. tpi bla nmpk nma dya.. sya jd ingt kt dya... Dan.........

sya nngis.. huaaaaaaaaa...

sdih mngenangkn nasib.. :(

what should i do...

:(:(

~Saya Bukan Perampas~

Asslamualaikum dan salam sejahtera..

huhu.. sya cma nk gtw kt korang smua yg sya bukan PEREMPUAN PERAMPAS...

last sya ada bf msa form5.. pas tu tkda dh.. dan sepanjang sya ada bf.. sya tk pernah rmpas mna2 lelaki tuk dijadikan bf.. TIDAK PERNAH...

seandainya bf anda tu dtg kpd sya.. mknanya dya dh tk suka kpd anda.. dan.. seandainya bf or ex sya tu dh tk dgn sya.. mknanya jodoh kmi tkda.. TITIK.. 

tk perlu nk wt crita sgala.. tk mndatangkan faedah pn..

msti korang fkir ada org ckp sya prampas skg ney kn.. :)

tk la.. sya cma nk gtw je sblum ada yg ckp sya prampas.. dlu prnah la ada org ckp sya gtu.. tpi smuanya salah faham.. dasar lelaki PLAYBOY kn.. ngaku2 single.. tup2.. ada gf.. tk psal2 sya jga kna cri.. tpi tu dlu la.. msa kt form4.. skg tkda dh..

alhamdulillah.. 

bla difikir2 balik.. trasa jelez la pla tgk psangan kapel ney.. tpi kn.. wt pa sya nk jelez dgn ikatan yg tidak sah kn.. btl tk.. sowie la klu ada yg trasa.. sya hnya luahkan apa yg sya fkirkn.. tu je..

dlu sya pernah wt ksalahan.. skg. sya tk nk trus2 wt ksalahan.. biarlh bnda dlu tnggal sejarah dan pengajaran tuk jd panduan dimasa akan dtg..

sya mncari seseorang yg dpt mnjamin masa dpan sya.. sya tnggu lelaki yang mencari tulang rusuknya yang hilang...

^_^

~ I feel Better Now.. Alhamdulillah~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

alhamdulillah.. sya rsa dya sdh shat dri skit.. smada sakit dlaman dan luaran.. hehe

smua ney adalah kuasa Allah dan juga merupakan ujian Allah kpd sya..

sya brhrap agar saya sntiasa sabar dan tabah utk hdapi cobaan dan dugaan dimasa akan dtg..

kpd kwn2.. thanks sbb sudi doakan sya.. tlong jaga sya dan bri prhatian kpd sya saat sya brada dlm keadaan sakit..

thanks a lot..

^_^



~Seksanya Menanggung Rindu~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

alhamdulillah.. sya mdh diberi kesempatan untk meneruskan hidup dan melakukan perkara baik serta masih diberi kesempatan untuk membuat post baru di blog ini..

Ya Allah.. seksanya menanggung rasa rindu.. sya yakin korang pn pernah merasa rindu kn... rndu dgn kluarga bgi yg bljar jauh.. rndu kt kwn2 skolah or kolej.. dan.. rndu dgn bf or gf.. ataupn rndu kt ex... 

huhu.. sejujurnya.. sya rndu kt ex sya.. lma dh memendam rsa sbnarnya.. tpi hnya disebabkn satu kjdian yg tdk dpt dijangka.. smuanya berubah scra mendadak dan mndatangkn kesan yg amat ketara.. hbungan kmi dh tdk mcm dlu.. wlaupn kmi tkda pa2 dh.. tpi kmi msh lg sling brhubung.. jln sma2.. tpi itu dlu... skg tdk lg.. cuti 2 mnggu pn sya tdk jmpa dya mlainkan dya dtg umah msa ambk adk sya.. tu pn sya tragak2 nk kluar umah.. 

SAYA RINDU DIA!!! seksanya..

sya tk nk tduh dya apa2.. sya tk blh ckp yg dya ada gf bru or tk.. smuanya sya tk blh fkir gtu.. sya tk nk mnambah burukkan lg hbungan kmi yg sdh buruk pn..

sya tk tw mcm mna nk pulihkan hubungan kmi.. air mata la peneman sya saat sya tringat kt dya.. sya hanya mampu berharap agar dya mncul brtnya khabar dgn sya.. wlaupn hnya sekali.. :(

adakah kmu mengingat sya...????

saya tdk tw melainkn hnya kmu yg tw.. :(

sya hnya mampu brdoa untuk kbaikan kedua2 pihak.. 



hdiah pmberian dya sblum sya blik Miri hujung thun lalu.. tman sya saat tdo.. 

:( :(

Friday, April 12, 2013

~ I Like~

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

ada nk komen psal quote kt bawah ney...

bca dlu.. ^_^


soo... mcm?? ahaha

sya stuju sngt2.. knpa?? sbab sya pnah alami.. 

wlaupn org tu tk ckp yg dya rndu sya.. tpi bla dya dh cri sya.. dh ckup mmbuktikan yg dya tgh fkir n rndu sya.. hahahaha..

I LIKE..

kdang2.. disebabkan ego yg ada dlm diri.. trlalu susah tuk kta mngungkapkan kata2 rndu kt orang yg kta syang.. btl tk??

sejujurnya.. sya rndu seseorg.. tpi sya tk msg dya.. apalg jmpa.. huhu.. knpa??

sob sya dlm proses mlupakan dya.. tpi sya tk dpt pn lupakan dya.. 

walaupn kmi dh tkda pa2 hbungan.. sya brhrap hbungan persahabatan kmi akan trus berkekalan.. 

(sya wt post ney smbil dgr lagu Yiruma- Kiss The Rain)

Thursday, April 11, 2013

~Siapakah JODOHKU?~

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Siapakah akan menjadi SUAMI saya?? Siapakah yang akan menjadi IMAM saya?? Siapakah yang akan menjadi TEMAN HIDUP saya?? Siapakah yang akan berada di HATI saya?? 

Mungkin ada yang fikir, ini terlalu awal tuk saya fikirkan.. saya sokong apa yang anda smua fikir. tapi pada msa yang sama.. sya prlu jga fkirkan tntang smua ney.. sya msih tidak jumpa siapakah jejaka itu.. saya masih tercari2.. sya tw umur sya bru nk msuk 20 tahun.. tpi pada wktu bgini lah saya perlu mncari.. ya ka?? ermm ntah la.. 

bnyk perkara yang sya perlu sya sdiakan sblum mnjejakkan kaki kedua perkahwinan.. sya perlu bersdia untuk menanggung tanggungjawab sebagai seorang isteri.. btl tk?? jika saya berkahwin pada wktu skarang.. adakah msa sya ckup untk dibahagikn dgn tnggungjwab dgn pmbelajaran.. sdh smstinya tdk..

bkn bermksud saya mw kwin skg.. tpi sya cma trcari2 dan trtany2 siapakan jodoh sya.. dlm otak sya cma trfkir seseorang.. tpi sya tdk yakin klu dya adalah jdoh sya.. huhu..

tidk brmkna klu kta syng kt seseong itu then dya akan jd milik kta.. kn??? ermm..

apa yg sya blh wt skg adalah brdoa agar sya dipertemukan jodh dgn lelaki yang baik2.. baik dri segi latar belakang dan jga pegangan agama..

sya perlukan lelaki yang blh bwa sya ke JANNAH..

insyaALLAH..

doaka sya...

^_^


~Hari Terakhir PBS~

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

hari Jumaat yang lepas.. bersamaan 5 April 2013 merupakan hari terakhir sya berPBS disekolah lmaku... terlalu banyak pengalaman dan kenangan yang saya perolehi selama seminggu sya berada disana.. best sngt2... 

tk sngka sya jd ckgu msa sya dtg skolah tu.. trtanya2 jga.. ckgu dh ka?? btl bha?? hahahaha... tk trlintas difikiran pn sbnarnya nk jd ckgu ney.. tpi Allah dh tntukan jalan hidup sya.. alhamdulillah.. sya ok dgn bidang ney dan sya enjoy.. 

pesanan trakhir ustazah kpd sya.. "jika kita fkir bnda ney menyeronokkan psti bnda tu akan mnjd seronok tuk kta lakukan, tetapi jika kta fkir bnda ney membebankan, sepanjang hayat kta akan rsa terbeban"

dpt disimpulkan bahawa, smua tu bergntung dgn niat kta.. jika kta ikhlas mnjlnkan tnggungjawab kta.. maka kta akan brasa snang aty dan urusan kta smua dipermudahkan.. 

kt bwah ney sya ada sertakan gmbr2 sya smasa sya brada disana.. tk la bnyk sngt.. tpi ckup skadar perkongsian bersma..

jmpa di post akan dtg.. insyaALLAH.. ^_^


bergambar dgn pelajar klas 2 Zamrud..


bersama rakan PBS yg len..
(syahira, me, zaherah n rosnirah)


cenderamata kami kpd pihak sekolah..


my old school.. ^_^