Saturday, March 1, 2014

~ i"m to busy~

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya...

buat pertama kalinya untuk tahun 2014, ini adalah post saya yang pertama... 
terlalu sibuk dengan kehidupan seharian sehingga tidak ada masa untuk update post kat blog..
saya hanya rajin untuk online facebook, watsap, wechat dan insta sahaja...

tapi hari ini, saya diberi kesempatan untuk berkongsi sesuatu dengan korang semua..
sekarang saya terlalu sibuk dengan waktu kuliah.. assgmnt dan mcm2 aktiviti lg...

skg ney sya mmg tersangat2 sbuk dengan assgmnt.. ada msa lbh kurang 2 mnggu lg.. kesemua assgmnt saya perlu dihantar sebelum balik bercuti.. 

saya rasa mcm nk muntah buat assgmnt.. sampai takda idea.. terlalu banyak..
saya baru je siapkan satu assgmnt.. tu pn tk print lg.. assgmnt lain jgn cakap la. mmg tk sntuh pn.. huaaa...

ada sesiapa yg snggup tlong saya buat assgmnt tk.. hehe..
klu ada.. alhamdulillah.. 

dlm sibuk2 mcm ney.. urusan utk akhirat tdk dilupa.. 
sesibuk mcm mna pn kta di dunia ini.. msa utk mngumpul amalan pn perlu ada..
waktu solat, mengaji dan sebagainya perlu dibuat juga..
hidup didunia ini cma smntara.. 
di sana nnti brulah lama..
cma kta tk tahu samada kta akan pergi ke syurga atau neraka..
semuanya bergantung dgn amalan yg kta perolehi..

oleh itu, sama2 la kta mngumpul amalan utk dijadikan bekalan diakhirat kelak..
skg kta mngkn boleh bantu orang lain..
tapi bila sudah tba masanya nnti..
sedikit pn kta tk kn pndang orang lain..
kta hnya memikirkan amalan kta sja..

sma2 kta jdkn ini sebagai peringatan..
terutamanya buat diri saya sendiri..

kta akan berjumpa di post akan dtg..

insyaAllah...

assalamualaikum...

No comments:

Post a Comment

Meh la komen... :)
nk tw jga apa pendapat korang...
terima kasih...